VREDESTEIN

Op 6 november 1908 wordt de heer Emile Louis Constant Schiff eigenaar van de Nederlandse Guttapercha Maatschappij in Delft, de voorloper van Apollo Vredestein B.V. In 1909 verhuist het bedrijf naar Loosduinen en krijgt het de naam N.V. Rubberfabriek Vredestein.
Het bedrijf is in die jaren gespecialiseerd in allerlei rubberen producten, zoals schoenhakken, tennisballen, vloerbedekking, laarzen en binnenballen voor voetballen en fietsbanden.

In 2009 wordt Vredestein overgenomen door het Indiase bedrijf Apollo Tyres Ltd. De bedrijfsnaam verandert in Apollo Vredestein B.V. Het overgrote deel van de productie vindt plaats in het Nederlandse Enschede. Door forse investeringen in de afgelopen jaren wordt de productiecapaciteit in Nederland uitgebreid.  Banden voor tweewielers en industriële toepassingen worden door gespecialiseerde bedrijven geproduceerd in het Verre Oosten. Kortom het merk banden dat thuis hoort op een auto en zekerook op een fiets. Of het nu een racefiets is of een kinderfiets of winterbanden met spikes Vredestein in een expert en begrip op de nederlandse fiets. Van binnenbanden, buitenbanden maar ook tubes en anti lek middelelen of velglinten.

VREDESTEIN
Lees meer
(0)