PEARL IZUMI

Pearl Izumi is een bedrijf dat sportkleding produceert.

Met oorsprong in Tokyo, Japan meer dan 50 jaar geleden, begon het te zien in de VS rond 1981 en is nu formeel bekend als Pearl Izumi USA, Inc. De naam Pearl Izumi USA, Inc. is afgeleid van de gem "parel" en een oppervlakte van Japan bekend om haar heldere water "Izumi." Letterlijk vertaald, de naam betekent, "fontein van parels." Het merk is sponsorvan Prof teams, waaronder de 1984 USA Olympisch team.

DASH-Amerika dba: Pearl Izumi USA is opgericht door Stan Mavis, & Hugh Walton, die het handelsmerk gekocht van Dave Jacobs (oprichter van Spyder, en de oorspronkelijke distributeur van Pearl Izumi in de VS) en reisde naar Japan voor een ontmoeting met de familie Shimano en kregen de wettelijke rechten van de moedermaatschappij om zaken te doen als Pearl Izumi in de Verenigde Staten. Na een aantal jaren van succesvolle groei Mavis en Walton kregen de rechten op het product overal te verspreiden in de wereld behalve Azië.

Pearl Izumi heeft producten in vele sporten, maar hun primaire focus is fietsen. Van schoenen, shirts, broeken naar accessoires als handschoenen, helmmutsen en overschoen alles volgens de hoogwaardige kwaliteitsnormen van het Pearl Izumi.

PEARL IZUMI
Lees meer
(0)