ORTLIEB

In het voorjaar van 1981 in Zuid-Engeland reed Hartmund ORTLIEB door de stromende regen door het heuvellandschap met zijn volgepakte fiets. Hij is geïrriteerd, alles is doorweekt, zijn kleding, zijn tassen, zijn haren en zijn schoenen. Enthousiast had deze kleine avonturier zijn geld gespaard en zich verheugd op deze reis. Maar hier en nu kan hij niets minder leuks voorstellen, als de komende nacht weer in de kletsnatte slaapzak in vochtige kleding door te brengen. Hij ziet een vrachtwagen voorbij rijden. De Zuid-Engelse regen klettert op het dekzeil. Zijn lading blijft wel droog en schoon. En met deze gebeurtenis voltrok zich voor de introductie van waterdichte ORTLIEB bagagetassen.
Na terugkeer fabriceert hij op moeders naaimachine een bagagetas van rood dekzeil. Met een stuk gordelband uit de zadelmakerij bevestigt hij het deksel. Hij haalt haakjes in de bouwmarkt om de eigenzinnige bagagetas aan de bagagedrager vast te maken.

Of het nu dubbel, voor of achtertas, fleurig of waterdicht betreft alle varianten zijn  aanwezig in het ortlieb assortiment.
ORTLIEB
Lees meer
Geen producten gevonden...
(0)